Klantreferentie gemeente Deventer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.
Meer lezen

'Iets ingewikkelds simpel maken'

Rob Lub is teammanager bij de gemeente Deventer. In de periode 2010-2011 werkte hij intensief samen met Rob Sprenkels, die destijds optrad als Kwartiermaker bundeling gemeentelijk vastgoed. Terwijl Rob Sprenkels de inhoudelijke initiator was van de Kadernota Vastgoed, hield Rob Lub zich bezig met het inhoudelijke proces: de teams, de directie en het College.

"Elke gemeente heeft vastgoed. De panden en gronden worden ingezet voor eigen huisvesting, sportverenigingen, culturele instellingen enzovoorts. Net als bij veel andere gemeentes, was het vastgoed in Deventer niet gebundeld. De Kadernota Vastgoed van Rob Sprenkels heeft ervoor gezorgd dat we het gemeentelijke vastgoed op een bijzondere manier hebben gecentraliseerd: niet in een 'commercieel' vastgoedbedrijf, maar in een Team Vastgoed.

Kijk, vastgoedbedrijven moeten commercieel denken omdat ze een soort belegger of projectontwikkelaar zijn. Ze verhuren ruimte aan andere organisatieonderdelen en dragen zelf het risico. Als dan bijvoorbeeld een pand met een maatschappelijke functie halfleeg staat, moet de andere helft commercieel verhuurd worden. Het exploitatierisico komt volledig voor rekening van het vastgoedbedrijf.Meer lezen


Ons Team Vastgoed zit anders in elkaar. Het team faciliteert andere gemeentelijke afdelingen in hun behoefte aan ruimte. Die afdelingen zijn opdrachtgever én risicodrager voor de afgenomen ruimte. Als gevolg daarvan, wegen afdelingen beter af of ze een pand wel nodig hebben. Met als resultaat dat er veel secuurder wordt omgegaan met publieke middelen. Dat hebben we te danken aan Rob Sprenkels, die met zijn denkwerk een trendbreuk realiseerde in het denken over en omgaan met vastgoed binnen gemeentes.

Iets ingewikkelds simpel maken: dat is echt Rob's kracht. Wat ik ook bijzonder aan hem vind, is dat hij niet alleen inhoudelijk uitermate deskundig is maar ook een grote sensitiviteit voor de organisatie aan de dag legt. Hij weet precies de juiste snaar te raken. Verder koppelt hij inhoud en proces mooi aan elkaar. En hij is snel; heeft gauw door hoe de hazen lopen. Hij weet welke stappen nodig zijn om verder te komen en dankzij zijn resultaatgerichtheid en drive, komt hij daar ook.

Rob is doel- en resultaatgericht, maar ook een aimabele man waarmee het fijn samenwerken is. Samen bouwden we een steiger waar verdieping na stevige verdieping op kwam. Ik kijk met trots en plezier terug op onze samenwerking en het resultaat daarvan."

Meer lezen